مالیات

مالیات بر درآمد مشاغل در ایران

در این نوشتار از مجموعه نوشتارهای سایت مالیاتی ساوایران به توضیح و بررسی مالیات بر درآمد مشاغل می پردازیم.

در مطالب پیشین(مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی) گفتیم که قانون مالیات های مستقیم تصریح داشته که افراد و شرکت ها نسبت به تمامی درآمدهای خود در ایران ملزم به پرداخت مالیات هستند.

اشخاصی مالیات بر درآمد مشاغل پرداخت می کنند

مالیات بر درآمد مشاغل یکی از انواع مالیات های ذکر شده در قوانین مالیاتی ایران است و شاید مهم ترین آنها باشد، که بر اساس آن:

کسبه، تجار و بازرگانان، پیشه وران، اصناف و کلا همه ی اشخاصی که از اشتغال به شغل یا مشاغل آزاد، درآمد کسب می کنند به پرداخت نوعی خاص از مالیات به نام مالیات بر درآمد مشاغل ملزم اند.

مالیات مشاغل فقط برای افراد است

قابل توجه است که مالیات بر درآمد مشاغل مختص اشخاص حقیقی است، مالیات اشخاص حقوقی و شرکت ها در فصلی دیگر از قانون مالیات های مستقیم به طور جداگانه مطرح شده است.

انواع درآمدهای مشمول مالیات مشاغل

درآمد به دست آمده از طریق مشاغل که مشمول پرداخت مالیات می شود طبق ماده ۹۴ قانون مالیاتهای مستقیم به سه دسته تقسیم می شوند:

۱- کل درآمد فروش کالا
مانند درآمد فروشندگان مواد غذایی، فروشنگان قطعات کامپیوتر یا فروشندگان کالاهای الکترونیک و…

۲- کل درآمد فروش خدمات
مانند درآمد تعمیرکاران خودرو، آژانس های مسافربری و…

۳- سایر درآمدهای مالیات دهندگان که در فصل های دیگر قانون مالیات های مستقیم مشمول پرداخت مالیات نشده اند.

این نوع درآمدهای اشخاص (درآمد مشاغل) پس از کسر هزینه های قابل قبول و استهلاکات بنا بر ماده ۹۳ قانون مالیات های مستقیم مشمول پرداخت مالیات می باشند.

در صورتی که به انتخاب وکیل یا مشاوره در زمینه های مرتبط با نوشتارهای نفیسه رئیسی کیا نیاز داشتید یا به برگزاری کارگاه و دوره های آموزشی برای خود و مدیران و کارکنان شرکتتان در موارد یاد شده، علاقه مند، بودید درخواست خود را به saviran97@gmail.com ارسال یا با شماره های ۸۸۳۲۱۰۸۸ و ۸۸۳۲۳۲۷۹ تماس حاصل فرمائید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

دوست دارید به بحث ملحق شوید؟
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *